اخبار ارزهای دیجیتالارزهای دیجیتال

ترندلاین (Trend Line) چیست؟ آموزش خط روند صعودی و نزولی در تحلیل تکنیکال

وقتی وارد مبحث تحلیل تکنیکال در حوزه ارز‌‌های دیجیتال می‌شویم، به مفاهیم و ابزارهای مختلفی برمی‌خوریم که استفاده از آن‌ها می‌تواند در پیشبرد اهداف معامله‌گران بسیار مفید باشد. ازجمله ابزار‌های موجود، خط روند یا همان ترندلاین‌ (Trendline) است که برای درک جهت و الگوی حرکت قیمت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این خطوط در رابطه با روندهای بازار و سطوح حمایت و مقاومت دیدگاه خوبی در اختیار ما قرار می‌دهند. برای بررسی اینکه ترندلاین چیست، این ابزار مهم در تحلیل تکنیکال را از زوایای گوناگون مورد بررسی قرار می‌دهیم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

ترندلاین چیست؟

ترندلاین (Trend Line) یا خط روند خطی است که برای تعیین سطح حمایت و مقاومت در بازار ارز دیجیتال و دیگر بازارهای مالی (از جمله بورس) استفاده می‌شود. ترندلاین یکی از ابزارهای پرکاربرد تحلیل تکنیکال است. اگر قیمت‌ها به‌سمت بالا حرکت کنند، ترندلاین صعودی و اگر قیمت‌ها به‌سمت پایین حرکت کنند، ترندلاین نزولی در نظر گرفته می‌شود. چگونگی رسم ترندلاین در تحلیل تکنیکال و پیش‌بینی روند قیمت بسیار مؤثر است.

از کاربردهای مهم خطوط روند می‌توان به استفاده از آن‌ها در شناسایی سطوح حمایت و مقاومت اشاره کرد. در بخش دیگری از مقاله پیش رو، این سطوح را به‌طور مختصر توضیح می‌دهیم. اما به‌طور کلی با استفاده از ترندلاین می‌توانید نقاطی که در آن‌ها احتمال به‌وجود آمدن سطوح مقاومت و حمایت هست را شناسایی کنید.

به‌طور خلاصه اگر بخواهیم خیلی ساده‌ بگوییم که ترندلاین چیست؛ می‌توان گفت ترندلاین خطی است که نقاط اوج قیمت یک دارایی را به نقاط پایین آن وصل می‌کند. به همین سادگی! اصطلاح دیگری که در این بین به گوش‌تان می‌خورد، خط روند شکسته شده است که در ادامه با این مفهوم نیز آشنا می‌شویم.

خط روند شکسته شده در ترندلاین

زمانی‌که قیمت یک دارایی از ترندلاین عبور کند، به اصطلاح می‌گوییم که خط روند شکسته شده است. این اتفاق می‌تواند فرصت‌های معاملاتی پر سودی را فراهم کند. چرا‌که پس از آن جهت روند تغییر کرده و با در نظر گرفتن استراتژی معاملاتی مناسب، می‌توانید به سود خوبی دست پیدا کنید. درواقع شکست خط روند، فرصت مناسبی برای بهره‌ بردن از تغییرات قیمت در بازار است.

نگاهی به سطوح حمایت و مقاومت 

پیش از این به سطوح حمایت و مقاومت و ارتباط آن با ترندلاین نگاهی انداختیم؛ در این بخش این موضوع را به‌طور جزئی‌تر بررسی می‌کنیم. 

برخلاف ترندلاین، خطوط حمایت و مقاومت به‌صورت افقی رسم و به عنوان «سطح» در نظر گرفته می‌شوند. در سطح حمایت تعداد خریداران و در سطح مقاومت، تعداد فروشندگان زیاد است.

در سطح حمایت، با یک روند نزولی روبه‌رو هستیم که در آن از ریزش بیش‌ازحد قیمت جلوگیری می‌شود. از سوی دیگر، در روند صعودی، سطح مقاومتِ قیمت تا حدی افزایش پیدا می‌کند.

به همین خاطر اگر به‌دنبال انجام معاملات موفقی هستید، حتماً این سطوح را به‌خوبی بشناسید. حال که با ترندلاین و سطوح حمایت و مقاومت آشنا شدیم، زمان آن است که چگونگی رسم خط روند را یاد بگیریم.

بیشتر بخوانید: سطوح کلیدی حمایت و مقاومت بیت کوین

چگونگی رسم ترندلاین در نمودار قیمتی

رسم ترندلاین در چارت قیمتی کار سختی نیست و پس از چند بار تمرین، به‌سادگی می‌توانید به آن مسلط شوید. اگر خطوط روند به‌درستی ترسیم شوند، خواهید دید که بازار نیز در همان جهت حرکت می‌کند.

لازم به ذکر است که نام هر خطی را نمی‌توان خط روند گذاشت؛ بلکه برای رسم آن باید روند حاکم بر بازار را شناسایی کنید. از دیگر مواردی که هنگام رسم ترندلاین باید در نظر داشته باشید می‌توان به حجم معاملات، شکل کندل‌ها، نوع واکنش قیمت و.. اشاره کرد.

حال در بازا‌ر‌های صعودی و نزولی چگونه خط روند مناسبی بکشیم؟ در ادامه این موضوع را بررسی می‌کنیم.

کشیدن ترندلاین صعودی

ترندلاین (Trend Line) چیست؟ آموزش خط روند صعودی
خط روند صعودی

برای رسم خط روند صعودی، ۲ یا ۳ کف قیمتی را شناسایی کنید تا با به هم وصل کردن آن‌ها، دنباله‌ای از کف‌های بالاتر ایجاد شود. به این صورت که هر کف قیمت باید نسبت به کف قیمت قبلی خود در سطح بالاتری قرار داشته باشد.

پس از شناسایی این نقاط، گزینه Trend Line را در ابزار رسم نمودار خود پیدا کرده و به ترتیب روی کف‌های قیمتی مورد نظرتان از چپ به راست کلیک کنید. یادتان نرود که باید خط روند به سمت راست کشیده شود. اگر این عمل انجام نشد، گزینه Extend را از بخش تنظیمات فعال کنید. 

کشیدن ترندلاین نزولی

ترندلاین (Trend Line) چیست؟
خط روند نزولی

برای رسم خط روند نزولی به‌دنبال بازارهایی باشید که قیمت‌‌ در آن‌ها کاهش یافته است. رسم این خط نیز مشابه خط روند صعودی است؛ با این تفاوت که جهت خط رو به پایین قرار دارد.

برای رسم خط روند نزولی، به‌دنبال سقف‌های قیمتی باشید که به‌صورت نزولی در حال حرکت‌اند. همان‌طور که پیش از این نیز گفتیم، با استفاده از ابزار مربوطه، روی اولین سقف قیمت کلیک کنید و سپس به‌سمت راست حرکت کرده و سقف‌های قیمتیِ پایین‌تر را مورد هدف قرار دهید. هنگام رسم ترندلاین صعودی و نزولی در نظر داشته باشید که خط از بدنه کندل عبور نکند. 

راه‌های معامله با استفاده از ترندلاین چیست؟

برای معامله با استفاده از ترندلاین استراتژی‌های معاملاتی مختلفی وجود دارند که می‌توانند منجر به تریدهای پربازده شوند. به‌عنوان مثال یک بازار صعودی را در نظر بگیرید و خط روند صحیحی در آن بکشید. زمانی که قیمت به خط روند برگشت، زمانی است که باید به فکر خرید باشید. معمولاً در چنین موقعیتی‌، شاخص‌‌ها و کندل‌ها هم نشانه‌ای از روند صعودی بازار به شما نشان می‌دهند. 

استراتژی دیگر استفاده از خط روند نزولی است. تجربه این‌طور نشان داده است که در بازار ارزهای دیجیتال، روند صعودی بیش از اصلاحات بازار نزولی دوام می‌آورد. بنابراین زمانی‌که بازار در حالت اصلاح قرار دارد، بهترین زمان برای خرید دارایی با قیمت پایین است. 

موارد ذکر شده تنها نمونه‌هایی از استراتژی‌های معاملاتی هستند که می‌توانید در نظر بگیرید. پس از کسب تجربه و تمرین‌های مداوم، می‌توانید با استفاده از خطوط روند، سرمایه‌گذاری مطمئن‌تری انجام دهید.

نکات مهم برای رسم ترندلاین

فاکتورهایی وجود دارند که بهتر است برای رسم خط روند به آن‌ها توجه کنید. در این بخش به ۲ مورد از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • حجم معاملات
  • بازه‌های زمانی

حجم معاملات

معمولا حجم معاملات تاثیر بسیار زیادی بر روند بازار دارد. با رسیدن قیمت‌ها به خط روند، منتظر یک جهش صعودی و به دنبال آن افزایش حجم معاملات باشید. از طرفی افزایش قیمت‌ها و در عین حال کاهش حجم معاملات، می‌تواند نشانه‌ای از پایین آمدن قیمت باشد. 

بازه‌های زمانی

بازار ارزهای دیجیتال نوعی بازار فراکتال محسوب می‌شود؛ به این معنا که الگوهای ایجاد شده در بازه‌های زمانی بلندمدت،‌ در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت نیز ایجاد می‌شوند. با این حال از آنجایی‌که داده‌های کم‌تری در تایم‌ فریم‌های کوتاه وجود دارند، بهتر است آن‌ها را مبنا و اساس تحلیل خود قرار ندهید. بنابراین بهتر است برای بازه‌های زمانی بلندمدت، ارزش بیشتری قائل شوید. 

جمع‌بندی

تا اینجا با یکی از پرکاربرد‌ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال، یعنی ترندلاین آشنا شدیم. همان‌طور که دیدید استفاده از این ابزار بسیار ساده است و تنها با کسب تجربه و تمرین، به آسانی می‌توانید از آن استفاده کنید.

پیشنهاد می‌کنیم که اطلاعات خود را درباره خطوط روند و استراتژی‌های معاملاتی مرتبط با آن‌ها افزایش دهید. به‌این‌ترتیب سرمایه‌گذاری آگاهانه‌تر و موفق‌تری خواهید داشت و می‌توانید معاملاتی با سود بیشتر و ریسک کمتر انجام دهید.

علی جلیل‌پور

علی جلیل‌پور هستم دیجیتال مارکتر و مدیر دایرکتوری تولیدکنندگان کالای باکیفیت داخلی و مدیر هایپر کالای آل‌ور‌سنتر که به تولیدکنندگان کمک میکنم با بهره‌مندی از ابزارهای #دیجیتال_مارکتینگ_مبتنی_بر_هوش_مصنوعی به #رتبه_اول_گوگل برسند و از افزایش فروش مستمر لذت ببرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا